x

NOVO GESLO

Če ste pozabili svoje geslo ali uporabniško ime, vpišite e-poštni naslov, ki ste ga uporabili pri vaši registraciji.

E-pošta:

x

REGISTRACIJA NOVEGA UPORABNIKA

Izpolnite spodnja polja. Po oddani prijavi boste prejeli elektronsko pošto, s katero potrdite in aktivirate registracijo.
 
Ime:

Priimek:

Organizacija / šola:
E-pošta: E-pošta (ponovno):

Uporabniško ime:

Geslo: Geslo (ponovno):

Prvi uradni e-učbeniki pri nas!

Objavil dne 09. Nov, 2011 v Novice

Komisija Strokovnega sveta RS za splošno izobraževanje je naša e-gradiva za Tehniko in tehnologijo za 6.,7. in 8. razred OŠ uradno potrdila v e-učbenike.

Omenjena e-gradiva za predmet Tehnika in tehnologija za OŠ so postali prvi uradno potrjeni e-učbeniki v naši državi. Nastanek e-učbenikov sta omogočila MŠŠ in ESS. Objavljeni so v spletni učilnici pod licenco Common Creatives (CC) ter so prostodostopni oz. brezplačni za uporabo pri pouku in doma. E-učbeniki vključujejo različne multimedijske elemente (animacije, video, simulacije, ogromno fotografij in skic), tehnične liste za praktični pouk, preverjanje znanja, itd. E-učbeniki so namenjeni za uporabo tako doma, kot pri pouku z interaktivno tablo ali zgolj projektorjem. Naravnana so tako, da podpirajo praktično delo pri pouku v šoli.

E-gradiva, ki so služila za osnovo e-učbenikom, so izvirno slovenska in so začela nastajati pred tremi leti, v sodelovanju založbe in produkcijske skupine Videofon d.o.o., OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled, Laboratorija za telekomunikacije UL in podjetja DigiEd d.o.o. Glavna avtorica e-učbenikov je Petra Dermota, učiteljica na OŠ prof. Josipa Plemlja Bled. Dosedaj so e-gradiva za tehniko in tehnologijo v učilnici eGradiva.si skupno imela okoli 7.500 registriranih uporabnikov vsako leto, ki so ustvarili preko 200.000 ogledov. Pričakujemo, da se bo s potrditvijo v e-učbenike zanimanje in število uporabnikov krepko povečalo.

V okviru projekta E-šolstvo se učitelji lahko udeležite uvajalnih seminarjev za uporabo omenjenih e-učbenikov pri pouku. Za več informacij o seminarjih nam lahko pišete tudi na seminar@egradiva.si.

Sklepi Strokovnega sveta za učbenike o potrditvi:

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

zapri