x

NOVO GESLO

Če ste pozabili svoje geslo ali uporabniško ime, vpišite e-poštni naslov, ki ste ga uporabili pri vaši registraciji.

E-pošta:

x

REGISTRACIJA NOVEGA UPORABNIKA

Izpolnite spodnja polja. Po oddani prijavi boste prejeli elektronsko pošto, s katero potrdite in aktivirate registracijo.
 
Ime:

Priimek:

Organizacija / šola:
E-pošta: E-pošta (ponovno):

Uporabniško ime:

Geslo: Geslo (ponovno):

Šport in zdravje

Predmet: Športna vzgoja
Stopnja: OŠ, SŠ in gimnazija
Avtor: Bojana Martinčič in Boštjan Modrijan (Gimnazija Jesenice)
Urednika: Romana Muhar (OŠ Koroška Bela), Sebastjan Fon (DigiEd d.o.o.)
Recenzent: mag. Lidija Dornig, doc.dr.Edvin Dervišević dr.med. (Fakulteta za šport)
Konzulent: Nives Markun Puhan (ZRSS)
Produkcija: DigiEd d.o.o.

Vsebina
Vsebine e-gradiva ŠPORT IN ZDRAVJE obravnavajo pojme kot so zdravje, vloga športa v razvoju in ohranjanju zdravja, pomen vsakodnevnega gibanja, zunanjega videza, higiene, prehrane, sprostitve in obnove organizma, prva pomoč, preventiva in rehabilitacija s športom oziroma specialno športno vadbo sledijo ciljem, ki jih dijakom predpisujejo učni načrti za predmet športna vzgoja na srednjih šolah.

Pri seznanjanju s teorijo in delom pri urah, v katere se vključuje vaje v e-gradivu iz motoričnih spretnosti, dijaki pridobivajo teoretična in praktična znanja ter veščine, pridobijo sposobnost samostojne uporabe različnih motoričnih vaj in literature ter elektronskih medijev za pridobivanje podatkov, se naučijo zaporedja vaj, določanja ponovitev in obremenitev, iskanja zanje ustreznih kompleksov gimnastičnih vaj, naučijo se pravilnega izvajanja različnih načinov vadb, ki so usmerjene k boljši drži, preventivi pred poškodbami in rehabilitaciji po le teh (po posvetu z lečečim zdravnikom ali fizioterapevtom in sanaciji poškodb), pridobijo ustrezna znanja za izboljšanje svojih prehranjevalnih navad, se naučijo osnovnih tehnik sproščanja, vrednotijo rezultate s pomočjo testiranj in vodenjem osebnega portfolja.

E-gradivo v celoti pokriva teme učnega načrta za športno vzgojo za splošno, klasično in strokovno Gimnazijo.

Glavna poglavja e-gradiva so:ne
UVOD, SPLOŠNA KONDICIJSKA PRIPRAVA, ATLETIKA, GIMNASTIKA S RITMIČNO IZRAZNOSTJO, PLES, AEROBIKA IN SPROŠČANJE, KOŠARKA, ODBOJKA, MALI NOGOMET, ROKOMET, DRUGI ŠPORTI, PLANINSKA ŠOLA V NARAVI

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

zapri