x

NOVO GESLO

Če ste pozabili svoje geslo ali uporabniško ime, vpišite e-poštni naslov, ki ste ga uporabili pri vaši registraciji.

E-pošta:

x

REGISTRACIJA NOVEGA UPORABNIKA

Izpolnite spodnja polja. Po oddani prijavi boste prejeli elektronsko pošto, s katero potrdite in aktivirate registracijo.
 
Ime:

Priimek:

Organizacija / šola:
E-pošta: E-pošta (ponovno):

Uporabniško ime:

Geslo: Geslo (ponovno):

Strojništvo

Predmet: Strojništvo – Tehnologija
Stopnja: SSI – strojni tehnik, 3. letnik
Avtor:
Recenzent:
Produkcija: LTFE

Vsebina
E-gradivo je v skladu z vsebinami, ki jih je potrebno obvladati za uspešno opravljen pouk pri predmetu tehnologija v tretjem letniku srednje in poklicne šole oziroma v prvem letniku izobraževanja odraslih za pridobitev naziva strojni tehnik. E-gradivo je prav tako moč uporabljati v različnih drugih študijskih programih srednjih in osnovnih šol, v programih prekvalifikacij iz drugih smeri v strojništvo ter pri mojstrskih izpitih s področja strojništva.

E-gradivo Strojništvo – Tehnologija pokriva vsebino predmeta Tehnologija, ki je eden glavnih strokovnih predmetov pri pridobivanju znanj s področja strojništva za poklice srednjega tehničnega izobraževanja, kot tudi za poklice srednjega poklicnega izobraževanja. Osnova predmeta so teoretične osnove obdelave gradiv. Pri določenih vsebinah se teoretične osnove navezujejo tudi na izračune določenih dejavnikov, ki ključno vplivajo na procese obdelave. Učne ure s pomočjo e-gradiva so zasnovane s pomočjo slikovnega in video gradiva. Dijaki si pridobijo tudi smernice za zbiranje informacij preko knjižnih gradiv, spoznavajo ljudi v raznih tehnoloških procesih in v čim večji meri uporabljajo multimedijske pripomočke. Pri določenih vsebinah spoznajo zasnovo obdelovalnega stroja in v obliki seminarske naloge izdelajo kinematični izračun menjalnika, ki je osnova vsakega obdelovalnega stroja. Tehnologija je podlaga za osnovna znanja na področju vzdrževanja strojev in naprav kot tudi pri izbiri tehnoloških postopkov in planiranja proizvodnih procesov v praksi. S pridobljenimi znanji se lahko izkažejo na mnogih področjih, kjer ima tehnika velik pomen. Z usvojenimi znanji si krepijo samozavest in se uveljavljajo kot pomemben člen v uporabni tehniki.

E-gradivo je teoretična podlaga za praktični pouk v mnogih poklicnih usmeritvah za strojništvo, kjer dijaki najprej spoznajo delovanje in upravljanje stroja. Nato se lotijo praktičnega usposabljanja in spoznavanja postopkov odrezavanja in preoblikovanja.

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

zapri