x

NOVO GESLO

Če ste pozabili svoje geslo ali uporabniško ime, vpišite e-poštni naslov, ki ste ga uporabili pri vaši registraciji.

E-pošta:

x

REGISTRACIJA NOVEGA UPORABNIKA

Izpolnite spodnja polja. Po oddani prijavi boste prejeli elektronsko pošto, s katero potrdite in aktivirate registracijo.
 
Ime:

Priimek:

Organizacija / šola:
E-pošta: E-pošta (ponovno):

Uporabniško ime:

Geslo: Geslo (ponovno):

E-Zdravstvena nega

Predmet: Zdravstvena nega
Stopnja: SSI Zdravstveni tehnik – 2. letnik modul Zdravstvena nega, 1., 2., 3. in 4. letnik praktični pouk
Avtorji: Alojzija Fink, Lucija Matič, Elizabeta Pikovnik
Recenzent: Jasna Kolar (Srednja zdravstvena šola Slovenj Gradec), Vesna Prijatelj (Splošna bolnišnica Celje), Radojka Kobentar (Psihiatrična klinika Ljubljana)
Konzulent: Metod Češarek (Center RS za poklicno izobraževanje)
Produkcija: Srednja zdravstvena šola Ljubljana, Pro-Eco d.o.o.

Vsebina
E-gradiva E-ZDRAVSTVENA NEGA pokrijava programe znanj strokovnega modula Zdravstvena nega, vsebinskega sklopa Diagnostično-terapevtski postopki in posegi: priprava na delo in paranteralna aplikacija terapije (izvajanega od 1. do 4. letnika, tako pri praktičnem kot pri teoretičnem pouku in izbirnih vsebinah). Obseg in kvaliteta praktičnega pouka se na programih Zdravstvene nege krčijo. Učitelji to občutijo pri samem podajanju vsebin, kjer je izraženo izredno pomanjkanje učnega gradiva. Potrebo po kvalitetnih učnih gradiv izraža tudi Zbornica zdravstvene nege, ki podpira razvoj e-gradiv s področja zdravstvene nege. E-gradivo vsebinskega sklopa Diagnostično-terapevtski postopek in poseg: priprava na delo in paranteralna aplikacija terapije sledi izvedbi tako informativnih kot formativnih ciljev z namenom izvedbe realizacije poklicnih kompetenc v izobraževanju. Poklicne kompetence zasledujejo: – pripravo prostora, pripomočkov, pacienta in sebe na različne diagnostično terapevtske posege in postopke – izvajanje zdravstvene nege pred, med in po različnih diagnostično terapevtskih posegih.

Stroka Zdravstvene nege se neprestano razvija, napredek pa pomeni potrebo pridobivanja novih učnih znanj. Za kvalitetno in bolj zanimivo podajanje znanja, boljše osvajanje znanja je potreben nov pristop poučevanja in učenja. To je omogočeno z izdelavo in uporabo e-gradiv v obliki 2D in 3D simulacij, kar dijakom omogoča lažje razumevanje, možnost individualnega učenja, ponavljanja, utrjevanja, preverjanje znanja in tudi ocenjevanja. E-gradivo omogoča pridobivanje znanja na personaliziran način, vključujoč učenca aktivno v samem procesu podajanja znanja ter posledično omogočajo možnost utrjevanja.

Vsebina zasleduje dva cilja in sicer: skladnost učnega gradiva z učnim načrtom ali katalogom znanja, izdelava izobraževalnega programa in priprava učnih gradiv, ki bodo v pomoč dijakom in učiteljem pri izvajanju prenovljenega izobraževalnega programa. Nanašajoč se na strokovno izredno kompetentno skupino so-avtorjev (zaposlenih na Srednji Zdravstveni šoli Ljubljana) je vsebinski sklop e-gradiv: Diagnostično-terapevtski postopki in posegi, predlagan v posredovanje pri Zdravstveni negi v 2. letniku in zajema tematska sklopa Priprava na delo in Parenteralna aplikacija terapije ter 15 podsklopov. E-gradivo se lahko uporablja: – 60 ur (od celotnih 70 ur) modula Zdravstvena nega v 2. letniku, vsebinskega sklopa Diagnostično-terapevtski postopki in posegi: priprava na delo in paranteralna aplikacija terapije, – v 1.,2., 3. in 4. letniku pri praktičnem pouku, – praktičnem izobraževanju pri delodajalcu, – pri izbirnih modulih: – Zdravstvena nega v psihiatrični dejavnosti, – Paliativna zdravstvena nega, – Zdravstvena nega v geriatrični dejavnosti, – Zdravstvena nega v reševalni dejavnosti – Zdravstvena nega v zobozdravstveni dejavnosti. – modul Zdravstvena nega otroka in mladostnika. Vključitev e-gradiva v učni proces s ciljem pridobivanja poklicnih kompetenc na področju Diagnostično-terapevtskih postopkov in posegov: priprava na delo in paranteralna aplikacija terapije, spodbuja uporabo novih in modernih pristopov poučevanja in učenja, predvsem aktivnejšo vlogo učenca v izobraževalnem procesu, kar s strani poučevanja prinaša dodatno spodbudo za široko uporabo.

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

zapri