x

NOVO GESLO

Če ste pozabili svoje geslo ali uporabniško ime, vpišite e-poštni naslov, ki ste ga uporabili pri vaši registraciji.

E-pošta:

x

REGISTRACIJA NOVEGA UPORABNIKA

Izpolnite spodnja polja. Po oddani prijavi boste prejeli elektronsko pošto, s katero potrdite in aktivirate registracijo.
 
Ime:

Priimek:

Organizacija / šola:
E-pošta: E-pošta (ponovno):

Uporabniško ime:

Geslo: Geslo (ponovno):

Pogosta vprašanja (FAQ)

Nisem prejel e-pošte s potrditvijo registracije? V e-pošti ne vidim povezave za potrditev registracije?
Odvisno od nastavitev vašega e-poštnega odjemalca (predvsem G-mail) potrditveno e-pošto včasih vrže med SPAM pošto. Preverite, ali se nahaja tam. Uporabniki Arnesove e-pošte v registracijskem sporočilu ne boste videli aktivne povezave za kliknit, temveč jo morate ročno kopirati in prilepiti v vaš spletni brskalnik.

Zakaj me spletna učilnica včasih vrže ven – odjavi?
Spletna učilnica ima interno uro, ki meri tudi čas neaktivnosti učenca. Ko je učenec neaktiven (ničesar ne klikne) približno 10 minut, ga sistem odjavi. Učencu se zato ob naslednjem kliku zopet pojavi začetna vpisna stran.
To je namenjeno varnosti vaših podatkov, npr. se pozabimo odjaviti na javnem računalniku. Po drugi strani pa omogoča mentorju popolnejšo informacijo o tem, koliko časa je učenec dejansko prebiral gradivo.

Kaj je mentorski način in kako ga vklopim?
Učitelji lahko upravljate spletno učilnico tudi v vlogi mentorja – učitelja. Tako lahko nadzirate delo svojih učencev, moderirate diskusijo na forumih, upravljate z datotekami,… Vlogo mentorja pridobite s tem, da nam pošljete izpolnjen obrazec s podatki za vaš razred. Priporočamo pa, da se udeležite enega izmed naših seminarjev, kjer vas bomo naučili napredne uporabe spletne učilnice v mentorski vlogi.

Kam lahko naložim svoje powerpoint datoteke in kdo jih vidi?
Powerpoint datoteke, seminarske naloge, slike,… lahko naložite v “Študijska orodja / Moje datoteke”. Vidijo jih vsi uporabniki – sošolci (odkljukajte možnost “Za vse udeležence tečaja”) oziroma samo vaš učitelj – mentor (odkljukate možnost “Za mentorja”)

Ali v spletno učilnico eGradiva.si lahko dodam svoja e-gradiva oz. e-gradiva iz drugih spletnih učilnic?
Seveda lahko. V mentorskem načinu vidite in upravljate vaše razrede, učence in tudi dodajate svoja e-gradiva.

Kje lahko vidim rešitve e-testa?
Učenec lahko med reševanjem sproti preverja pravilnost odgovorov (ikona “kljukice”na desni strani e-testa), vendar potem odgovora ne more več spreminjati. Ko učenec odda test (ikona “roke” na desni strani e-testa), dobi odstotek pravilno rešenih vprašanj. Učitelj v mentorskem načinu pa lahko podrebneje pogleda vse odgovore posameznega učenca, e-test izvozi v pdf ali word obliko, vidi lahko tudi kolikokrat je posamezni učenec reševal test in kakšen je njegov napredek.

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

zapri