x

NOVO GESLO

Če ste pozabili svoje geslo ali uporabniško ime, vpišite e-poštni naslov, ki ste ga uporabili pri vaši registraciji.

E-pošta:

x

REGISTRACIJA NOVEGA UPORABNIKA

Izpolnite spodnja polja. Po oddani prijavi boste prejeli elektronsko pošto, s katero potrdite in aktivirate registracijo.
 
Ime:

Priimek:

Organizacija / šola:
E-pošta: E-pošta (ponovno):

Uporabniško ime:

Geslo: Geslo (ponovno):

Veščine likovne kompozicije

Predmet: likovna vzgoja, umetnostna vzgoja
Stopnja: 8., 9., razred OŠ, gimnazija
Avtorja: Tone Rački, Miha Peče
Recenzent: Dragica Čadež, akademska kiparka
Produkcija: Videofon d.o.o.

Vsebina
E-gradivo VEŠČINA LIKOVNE KOMPOZICIJE pokriva teme učnega načrta predmetov Likovno snovanje, Risanje in slikanje, Fotografsko snovanje za srednjo šolo ter predmeta Likovno snovanje III. za osnovno šolo.

Izraz kompozicija se nanaša na sestavljanje, skladanje manjših delov v večje celote. To sestavljanje ni mehanično; sestavljeni deli ne tvorijo le večjih enot, ampak morajo biti sestavljeni tako, da proizvedejo določene učinke. Kompozicijska zasnova likovnega dela pomaga motivu, da izrazi svojo vsebino na umetniški način.

Koncept in vsebina temeljita na dolgoletnih pedagoških izkušnjah avtorja Toneta Račkija, akademskega slikarja in pedagoga s področja vizualne umetnosti in filma.

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

zapri