x

NOVO GESLO

Če ste pozabili svoje geslo ali uporabniško ime, vpišite e-poštni naslov, ki ste ga uporabili pri vaši registraciji.

E-pošta:

x

REGISTRACIJA NOVEGA UPORABNIKA

Izpolnite spodnja polja. Po oddani prijavi boste prejeli elektronsko pošto, s katero potrdite in aktivirate registracijo.
 
Ime:

Priimek:

Organizacija / šola:
E-pošta: E-pošta (ponovno):

Uporabniško ime:

Geslo: Geslo (ponovno):

Fizika

Predmet: Fizika
Stopnja: 1., 2., 3. in 4. letnik gimnazije
Avtor: Rajko Peternel (Gimnazija Jesenice), astronomija – Stane Arh (OŠ Medvode)
Recenzent: Jože Povšin (Gimnazija Jesenice), prof. dr. Tomaž Zwitter (astronomija)
Konzulenta: Samo Božič, Miro Cvahte, ZRSŠ
Produkcija: Videofon d.o.o.

Vsebina
Vsebine e-gradiva FIZIKA v celoti sledijo ciljem, ki jih učencem in dijakom predpisujejo učni načrti za predmet fizike na srednjih šolah in gimnaziji.

Pri seznanjanju s teorijo in izvajanjem eksperimentalnih vaj učenci in dijaki načrtujejo in izvajajo preproste poskuse in merijo fizikalne količine, uporabljajo strokovno literaturo in elektronske medije za pridobivanje podatkov, se naučijo dela s podatki in vrednotijo rezultate, spoznajo osnovne fizikalne zakonitosti, se naučijo osnovnih eksperimentalnih veščin ter osvojijo jezik in način komuniciranja na področju naravoslovja.

Obširni sklopi e-gradiv s področja fizike sestavljajo:
- SILE, GIBANJE
- ELEKTRIKA
- DELO, ENERGIJA IN TOPLOTA
- ASTRONOMIJA
- NIHANJE IN VALOVANJE
- OPTIKA
- ZGRADBA IN LASTNOSTI SNOVI
- MODERNA FIZIKA

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

zapri