x

NOVO GESLO

Če ste pozabili svoje geslo ali uporabniško ime, vpišite e-poštni naslov, ki ste ga uporabili pri vaši registraciji.

E-pošta:

x

REGISTRACIJA NOVEGA UPORABNIKA

Izpolnite spodnja polja. Po oddani prijavi boste prejeli elektronsko pošto, s katero potrdite in aktivirate registracijo.
 
Ime:

Priimek:

Organizacija / šola:
E-pošta: E-pošta (ponovno):

Uporabniško ime:

Geslo: Geslo (ponovno):

Ekonomija

Predmet: Ekonomija za ekonomske tehnike, modul Sodobno gospodarstvo
Stopnja: srednja šola
Avtor: Helena Fortič, univ. dipl. ekon. (Srednja gradbena in ekonomska šola)
Recenzent: dr. Viktorija Sulčič (Fakulteta za management Koper), mag. Majda Bukovnik (Šolski center Slovenj Gradec)
Konzulent: mag. Jana Ravbar, višja svetovalka področja III (CPI)
Produkcija: Videofon d.o.o.

Vsebina
Vsebine e-gradiva EKONOMIJA v sledijo ciljem, ki jih predpisuje učni načrt za modul Sodobno gospodarstvo. Dijaki z gradivom lahko pridobijo teoretična znanja o ekonomiji, pomenu ekonomije za družbo, razumejo ekonomske zakonitosti in učinke na življenje ljudi, prepoznajo temeljne ekonomske pojave in procese v tržnem gospodarstvu. Ta znanja ekonomije v gradivu preko nalog povežejo z nacionalno in mednarodno gospodarsko prakso, pri čemer razvijajo sposobnost analitičnega mišljenja, logike in sklepanja. E-gradivo bo povečalo sposobnost analize in sinteze pridobljenega znanja in integracijo le-tega v odnos do ekonomije, ekonomske stroke ter zavesti samega skupnega življenjskega prostora. S tem e-gradivom bodo dijaki povečali tudi sposobnost pridobivanja informacij s pomočjo sodobnih komunikacijskih orodij.

Glavna poglavja e-gradiva so:
Gospodarjenje, Proizvodnja ter Trg in konkurenca

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

zapri