x

NOVO GESLO

Če ste pozabili svoje geslo ali uporabniško ime, vpišite e-poštni naslov, ki ste ga uporabili pri vaši registraciji.

E-pošta:

x

REGISTRACIJA NOVEGA UPORABNIKA

Izpolnite spodnja polja. Po oddani prijavi boste prejeli elektronsko pošto, s katero potrdite in aktivirate registracijo.
 
Ime:

Priimek:

Organizacija / šola:
E-pošta: E-pošta (ponovno):

Uporabniško ime:

Geslo: Geslo (ponovno):

Tehnika in tehnologija

Predmet: Tehnika in tehnologija
Stopnja: 6., 7. in 8. razred OŠ
Avtor: Petra Dermota (OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled)
Recenzenti: dr. Slavko Kocijančič (PeF Ljubljana), Andrej Starc (OŠ dr. Antona Debeljaka Loški Potok), Ludvik Hajdinjak (OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled)
Konzulent: Gorazd Fišer, višji svetovalec II (ZRSŠ)
Produkcija: Videofon d.o.o.

Sklepi Strokovnega sveta za učbenike o potrditvi e-učbenikov:

Vsebina
Vsebine e–učbenikov TEHNIKA IN TEHNOLOGIJA v celoti sledijo ciljem, ki jih učencem predpisuje učni načrt za predmet tehnika in tehnologija v osnovni šoli za 6., 7. in 8. razred devetletne osnovne šole.

Učenci pri obravnavi teoretičnih vsebin opazujejo, spoznavajo, primerjajo in razumejo sestavine tehničnih predmetov, procesov v njih in njihovo delovanje, odkrivajo povezave med delovanjem tehničnih predmetov in njihovo obliko ter lastnostmi obdelovalnih gradiv.

Pri načrtovanju in projektiranju se učenci navajajo na samostojno izražanje zamisli s skiciranjem, risanjem tehnične in tehnološke dokumentacije in tako konstruirajo preproste tehnične predmete, s katerimi si razvijajo ustvarjalne sposobnosti. Za načrtovanje uporabljajo ročna in računalniška grafična orodja. Pri gradnji tehničnih predmetov uporabljajo obdelovalno orodje in preproste obdelovalne stroje, razvijajo in urijo delovne spretnosti. Ob delu se naučijo odgovornosti, natančnosti, ekonomične izrabe časa, gradiv in energije ter oblikujejo pozitiven odnos do osebne varnosti, varnosti soljudi, narave, sredstev in predmetov dela.

E-učbeniki pokrivajo naslednje vsebinske sklope:
- Človek in ustvarjanje
- Dokumentacija
- Gradiva in obdelave
- Ekonomika
- Tehnična sredstva
- Računalnik in krmiljenje
- Prometna vzgoja

E-gradiva so bila s strani Komisije za učbenike Strokovnega sveta RS za splošno izobraževanje z dnem 20.10.2011 potrjena v e-učbenike.

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

zapri