x

NOVO GESLO

Če ste pozabili svoje geslo ali uporabniško ime, vpišite e-poštni naslov, ki ste ga uporabili pri vaši registraciji.

E-pošta:

x

REGISTRACIJA NOVEGA UPORABNIKA

Izpolnite spodnja polja. Po oddani prijavi boste prejeli elektronsko pošto, s katero potrdite in aktivirate registracijo.
 
Ime:

Priimek:

Organizacija / šola:
E-pošta: E-pošta (ponovno):

Uporabniško ime:

Geslo: Geslo (ponovno):

Zgradba, raznolikost in soodvisnost živega


 
 
 
Predmet: Biologija
Stopnja: osnovna šola – 8. in 9. razred; gimnazija – 1., 2. in 3. letnik
Avtor: dr. Barbara Bajd, Neda Golmajer, Emilija Kavčič, Darko Briški, mag. Tatjana Novak, Sonja Artač
Recenzent: neznan
Produkcija: Miška d.o.o.
Vsebina
E-gradivo ZGRADBA, RAZNOLIKOST IN SOODVISNOT ŽIVEGA je namenjeno obravnavi snovi pri biologiji, uvodu v obravnavo nove učne snovi, samostojnemu učenju, utrjevanju in ponavljanju pred ocenjevanjem, samopreverjanju in motivaciji pri učenju biologije. Gradivo vključuje številne fotografije in videoposnetke, ki nazorno prikazujejo obravnavano vsebino. V gradivo so vključeni tudi animacijski prikazi nekaterih dogajanj v celicah in organizmih, različne sheme, slikovno gradivo in opisi, ki omogočajo celovito podporo pri razumevanju posamezne teme. Gradivo je uporabno na osnovnošolski stopnji za pouk, na srednješolski pa za pouk in tudi za samostojno učenje dijakov. Poglavja, ki so zajeta v gradivo so vsebinsko skladna z učnim načrtom, obsežnost in zahtevnost vključevanja gradiva v pouk pa določi učitelj glede na izbrani način dela.

Vsebinski sklopi v e-gradivu ZGRADBA, RAZNOLIKOST IN SOODVISNOST ŽIVEGA so:
• RAZISKOVANJE IN POSKUSI
• EKOLOGIJA
• BIOLOGIJA ČLOVEKA
• EVOLUCIJA
• BIOLOŠKA SISTEMATIKA

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

zapri