x

NOVO GESLO

Če ste pozabili svoje geslo ali uporabniško ime, vpišite e-poštni naslov, ki ste ga uporabili pri vaši registraciji.

E-pošta:

x

REGISTRACIJA NOVEGA UPORABNIKA

Izpolnite spodnja polja. Po oddani prijavi boste prejeli elektronsko pošto, s katero potrdite in aktivirate registracijo.
 
Ime:

Priimek:

Organizacija / šola:
E-pošta: E-pošta (ponovno):

Uporabniško ime:

Geslo: Geslo (ponovno):

Frizerstvo


E-gradivo je v Berlinu prejelo pečat in medaljo odličnosti Comenius EduMedia za najboljša evropska e-gradiva v letu 2011, ki ju podeljuje Nemški inštitut za pedagogiko in informatiko.

Predmet: strokovna modula Striženje in Skupna poglavja frizerstva
Stopnja: srednja poklicna šola
Avtor: Tomaž Turk (Mič Styling), Romana Marolt (SFŠ Ljubljana)
Recenzenta: Slavko Ogrizek, Bojan Lavrinšek (SFŠ Ljubljana)
Konzulentka: Anica Justinek, univ. dipl. ped. in prof. psih. (Center za poklicno izobraževanje)
Produkcija: Videofon d.o.o., DigiEd d.o.o.

Vsebina
Vsebine e-gradiva FRIZERSTVO: Splošna poglavja frizerstva in striženje sledijo ciljem, ki jih dijakom predpisujejo učni načrti in izvedbeni kurikuli za predmeta Striženje in Skupna poglavja frizerstva na srednjih poklicnih frizerskih šolah. Dijaki bodo skozi gradivo pridobili teoretična in praktična znanja ter osvojili in utrdili veščine in spretnosti striženja las, spoznali osnovne zakonitosti striženja las po načelu postopnosti in enostavnosti, povečali sposobnost analize in sinteze pridobljenega znanja in integracijo le-tega v ustvarjanje novih oblik striženja. Ob spoznavanju e-vsebine bodo tudi povečali veščine pridobivanja ažurnih znanj in informacij iz stroke s pomočjo sodobnih komunikacijskih orodij, ki so mladim blizu.

Posebej smo se osredotočili na strokovnost podajanja znanj v okviru predmeta Frizerstvo. S strokovnjaki, pedagogi in predmetnimi didaktiki iz Srednje frizerske šole Ljubljana smo izdelali analizo obstoječih klasičnih učbeniških gradiv in ugotovili, da obstaja veliko pomanjkanje. Sama e-gradiva pa za ta program še niso bila izdelana, kar pomeni potrebo po nujnem sistematskem pristopu k vsebinski in didaktični izdelavi le-teh. Hkrati tehnične prednosti e-gradiva omogočajo idealni pristop za poučevanje praktičnega dela pouka frizerstva, ker je možna izvedba le-tega tudi na daljavo (dijaki doma vadijo s pomočjo interaktivnih e-gradiv, za analizo, načrtovanje, dobro pripravo, izbiro tehnike in zaščito) in je šolski del praktičnega pouka posvečen tehniki in modnim smernicam.
E-gradivo v celoti pokriva teme učnega načrta strokovnega vsebinskega sklopa Striženje in poglavja povezana s striženjem v strokovnem vsebinskem sklopu Splošna poglavja frizerstva.

Vsebina e-gradiv je razdeljena na glavna poglavja:
- Skupna poglavja frizerstva,
- Osnove striženja las,
- Modne tehnike striženja las,
- Britje in oblikovanje brade in zalizcev

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

zapri