x

NOVO GESLO

Če ste pozabili svoje geslo ali uporabniško ime, vpišite e-poštni naslov, ki ste ga uporabili pri vaši registraciji.

E-pošta:

x

REGISTRACIJA NOVEGA UPORABNIKA

Izpolnite spodnja polja. Po oddani prijavi boste prejeli elektronsko pošto, s katero potrdite in aktivirate registracijo.
 
Ime:

Priimek:

Organizacija / šola:
E-pošta: E-pošta (ponovno):

Uporabniško ime:

Geslo: Geslo (ponovno):

Deskaj varno!

Hojla,

najbrž se strinjaš, da danes brez interneta in mobilnih telefonov pač ne gre. So vir informacij, znanja, pa tudi odlična priložnost za zabavo in druženje s prijatelji, znanci, somišljeniki.

Nepremišljeno klikanje in objavljanje pa nas lahko privede tudi v težave. Da bi se temu izognili, smo zbrali nekaj informacij in nasvetov za varno, a še vedno zabavno srfanje, klepetanje, mreženje.

TOP 10 NASVETOV
Da bo deskanje in druženje na spletu res zabavno, velja upoštevati nekaj pravil:

1. Vedno uporabljaj vzdevek, ko klepetaš na internetu!
2. Ne srečuj se z neznanci s spleta (tudi če se ti zdijo v virtualnem svetu tvoji prijatelji)!
3. Gesla so skrivnost! Pogosto jih spreminjaj.
4. Spoštuj spletno etiko oz. bonton! Česar ne želiš, da drugi storijo tebi, tudi ti ne naredi drugim.
5. Nadlegovanje prek neta ali mobilca je nedopustno! Staršem povej, če te kdo nadleguje prek spleta ali če naletiš na neprimerno vsebino!
6. Ne odpiraj pošte in priponk od neznancev!
7. Uporabljaj antivirusni program in požarni zid, ko brskaš po spletu.
8. Na spletu ne izdajaj svojih osebnih podatkov, niti podatkov svojih staršev! Ne objavljaj svojih zasebnih fotografij, niti fotografij svojih prijateljev!
9. Z uporabo interneta ne pretiravaj!
10. Z interneta ne prepisuj, vedno navedi vir in avtorja. Preveri tudi druge vire (knjige …) in ne verjemi, da je vse, kar piše na internetu, tudi res.

Za več nasvetov o varni rabi spleta obišči www.safe.si .

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

zapri