x

NOVO GESLO

Če ste pozabili svoje geslo ali uporabniško ime, vpišite e-poštni naslov, ki ste ga uporabili pri vaši registraciji.

E-pošta:

x

REGISTRACIJA NOVEGA UPORABNIKA

Izpolnite spodnja polja. Po oddani prijavi boste prejeli elektronsko pošto, s katero potrdite in aktivirate registracijo.
 
Ime:

Priimek:

Organizacija / šola:
E-pošta: E-pošta (ponovno):

Uporabniško ime:

Geslo: Geslo (ponovno):

Naše telo

Predmet: Biologija
Stopnja: 9. razred devetletke, SSI – modul Biologija človeka
Avtor: Romina Bregant (Gimnazija Jesenice)
Recenzent: Minka Vičar, višja svetovalka II (ZRSŠ), Simona Zorman (OŠ Korođka Bela)
Konzulent:
Produkcija: Videofon d.o.o.

Vsebina
Vsebine e–gradiva NAŠE TELO: Zgradba in delovanje sledijo ciljem, ki so navedeni v učnih načrtih za predmet biologija v osnovnih in srednjih šolah.

Glavni cilj obravnave človeškega telesa je, ne glede na vrsto šole (osnovna, srednja šola) in usmeritev (če gre za srednje šole), spoznati in nato poznati naše telo ter razumeti povezanost delovanja različnih organskih sistemov v neverjetno celoto, ki ji rečemo organizem. Učenci in dijaki lahko s pomočjo E – gradiva BIOLOGIJA NAŠE TELO: Zgradba in delovanje na novo pridobivajo, ali pa le utrjujejo svoje znanje. Z vizualnimi pomagali kot so slike, filmi in fotografije je človeško telo predstavljeno kar se da nazorno. Pomembno pa je tudi doseči, da dijaki pridejo do različnih spoznanj preko opazovanja lastnega telesa in reakcij.

Pri obravnavi tematike je pogosto poudarek tudi na preventivnem in kurativnem zdravstvenem varstvu in higieni. Znanje s področja zdravstvene vzgoje je namreč izredno pomembno za vsakega posameznika, saj mu omogoča poleg poznavanja svojega telesa tudi prepoznavanje različnih nenormalnih oziroma bolezenskih stanj in zna v tem primeru pravilno ukrepati, tako pri sebi, kot pri bližnjih.

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

zapri