x

NOVO GESLO

Če ste pozabili svoje geslo ali uporabniško ime, vpišite e-poštni naslov, ki ste ga uporabili pri vaši registraciji.

E-pošta:

x

REGISTRACIJA NOVEGA UPORABNIKA

Izpolnite spodnja polja. Po oddani prijavi boste prejeli elektronsko pošto, s katero potrdite in aktivirate registracijo.
 
Ime:

Priimek:

Organizacija / šola:
E-pošta: E-pošta (ponovno):

Uporabniško ime:

Geslo: Geslo (ponovno):

Naravoslovje in tehnika 5

Predmet: Naravoslovje in tehnika
Stopnja: 5. razred OŠ
Avtorice: Dana Sušnik, Nuša Poljanec, Tina Burja
Recenzenta: Ludvik Hajdinjak, Alenka Branc Demšar (oba OŠ Jožeta Plemlja Bled)
Konzulent: dr. Iztok Tomažič (Biotehniška fakulteta, Ljubljana)
Produkcija: Osnovna šola prof. dr. Josipa Plemlja Bled, Videofon d.o.o.

Vsebina
Vsebine e–gradiva NARAVOSLOVJE IN TEHNIKA 5 sledijo ciljem, ki jih učencem predpisuje učni načrt za predmet naravoslovje in tehnika v osnovni šoli za 5. razred devetletne osnovne šole.

Z e-gradivom učenci samostojno spoznavajo svoje sposobnosti ter jih usmerjajo v ustvarjalno delo. Naučijo se opisovati, razlagati, napovedovati in vplivati na pojave v naravi, spoznavajo tehnične in tehnološke postopke. Učijo se preverjati pravilnost napovedi. Tehniške postopke se učijo opazovati, opisovati, jih izbirati, uporabljati, načrtovati in preveriti uresničljivost načrtov. Navajajo se skrbeti za svoje zdravje in dobro počutje. Učijo se vzdrževati in izboljšati svoje okolje in uporabljati sodobno tehniko in tehnologijo.

Vsebinski sklopi e-gradiva so:
-            Shranjevanje in transport
-            Snovi v naravi
-            Živa bitja izmenjujejo snovi z okolico in jih spreminjajo
-            Prehranjevalne verige in spleti
-            Konstrukcijske zbirke
-            Vpliv sonca in vreme

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

zapri