x

NOVO GESLO

Če ste pozabili svoje geslo ali uporabniško ime, vpišite e-poštni naslov, ki ste ga uporabili pri vaši registraciji.

E-pošta:

x

REGISTRACIJA NOVEGA UPORABNIKA

Izpolnite spodnja polja. Po oddani prijavi boste prejeli elektronsko pošto, s katero potrdite in aktivirate registracijo.
 
Ime:

Priimek:

Organizacija / šola:
E-pošta: E-pošta (ponovno):

Uporabniško ime:

Geslo: Geslo (ponovno):

Spoznavanje okolja

Predmet: Spoznavanje okolja
Stopnja: 1., 2. in 3. razred OŠ
Avtorji: dr. Darja Skribe Dimec, mag. Ana Gostinčar Blagotinšek, mag. Dušan Vrščaj, dr. Maja Umek
Produkcija: DZS d.d.

E-GRADIVO SE NAHAJA ZUNAJ SPLETNE UČILNICE NA NASLOVU WWW.SPO.EGRADIVA.SI

Vsebina
Vsebine e-gradiva SPOZNAVANJE OKOLJA v celoti sledijo ciljem, ki jih predpisuje učni načrt za predmet Spoznavanje okolja v prvi triadi osnovne šole.

E-gradivo SPOZNAVANJE OKOLJA pomaga pri uresničevanju ciljev učnega načrta spoznavanja okolja v 1. triletju. E-gradivo je v celoti zasnovano interaktivno. Aktivnost učencev je spodbujena z različnimi interaktivnimi dejavnostmi.

Vsebina e- gradiva je razdeljena na 1., 2. in 3. razred. Osnovni meni posameznega razreda vsebuje 9 tematskih sklopov: Čas, Moja okolica, Snovi in gibanje, Vreme, Živa bitja, Človek, Jaz in drugi, Promet, Jaz in okolje.

Vsak sklop posameznega razreda vsebuje različno število učnih vsebin (scenarijev), ki so razdeljene na učne enote (zaslone).

  1. razred – 9 sklopov, 38 učnih vsebin, 240 učnih enot (663 fotografij, 952 ilustracij, 40 video posnetkov , 38 animacij)
  2. razred – 9 sklopov, 24 učnih vsebin, 138 učnih enot ( 392 fotografij, 314 ilustracij, 18 video posnetkov, 8 animacij)
  3. razred – 9 sklopov, 56 učnih vsebin, 486 učnih enot (925 fotografij, 650 ilustracij, video,)

V e-gradivu so vsebine predstavljene z vidika in na način, ki jih besede ne omogočajo. Posamezne učne enote vsebujejo kvalitetne fotografije, risbe in multimedijske elemente, kot so video, posnetki zvokov iz narave oz. stvarnega življenja, ki jih je v naravi težje doživeti. Besedilo je preprosto, jasno, kratko, vsebuje osnovne informacije in ne preobremenjuje s podatki ter je tako primerno za učence 1. triletja. Nekatere naloge omogočajo diferenciacijo, učenec jih lahko prilagaja svojim željam in potrebam ter izbira nivo zahtevnosti. Posamezne faze učenja, didaktične in interaktivne dejavnosti otroku nudijo takojšnjo povratno informacijo, kar ima poleg informacijske tudi veliko motivacijsko vrednost.

V galeriji spodaj si lahko ogledate nekaj posnetkov strani e-gradiva.

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

zapri