x

NOVO GESLO

Če ste pozabili svoje geslo ali uporabniško ime, vpišite e-poštni naslov, ki ste ga uporabili pri vaši registraciji.

E-pošta:

x

REGISTRACIJA NOVEGA UPORABNIKA

Izpolnite spodnja polja. Po oddani prijavi boste prejeli elektronsko pošto, s katero potrdite in aktivirate registracijo.
 
Ime:

Priimek:

Organizacija / šola:
E-pošta: E-pošta (ponovno):

Uporabniško ime:

Geslo: Geslo (ponovno):

Geografija Slovenije

Predmet: Geografija
Stopnja: 3. letnik gimnazije
Avtorici: Mirjam Martinuč Bernard (Gimnazija Jesenice), Marjana Kralj Serša (Srednja turistična šola Radovljica)
Recenzent: Igor Lipovšek, višji svetovalec II (ZRSŠ), Žiga Konjar (Gimnazija Jesenice)
Konzulentki: Aleksandra Štih (Gimnazija Ormož), Polonca Kukec (Gimnazija Novo mesto)
Produkcija: DigiEd d .o. o.

Vsebina
Vsebine e-gradiva GEOGRAFIJA SLOVENIJE sledijo ciljem, ki jih predpisuje učni načrt srednjega poklicno-tehniškega izobraževanja za program Turistični tehnik pri splošnoizobraževalnem predmetu geografija. Prav tako sledijo ciljem, ki jih dijakom predpisujejo učni načrti za predmet geografije v ekonomskih, klasičnih in splošnih gimnazijah.
E-gradivo je narejeno s poudarkom na geografiji Slovenije, njenih naravnogeografskih in družbeno-geografskih značilnostih ter regionalizaciji, ki ga e-gradivo pokriva v celoti. To je logično in potrebno, saj dijaki teoretično znanje pridobljeno pri obči geografiji prenašajo na konkretne primere v domači pokrajini. S tem se ponotranji geografsko znanje dijaka, poleg tega se vzpodbuja pozitivna vez med dijakom in domovino. Dijak prepoznava mesto Slovenije v Evropi in svetu ter prepoznava sodobne procese globalizacije, ki so del sodobnih smernic razvoja Slovenije.

Glavni vsebinski sklopi e-gradiva so:
- Uvod v geografijo Slovenije
- Naravnogeografske značilnosti Slovenije
- Družbenogeografske značilnosti Slovenije
- Slovenske pokrajine

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

zapri